Acasă Social Istoricul Corneliu Prepeliță anunță lansarea cărții sale „Eroii ungheneni nu mor niciodată”

Istoricul Corneliu Prepeliță anunță lansarea cărții sale „Eroii ungheneni nu mor niciodată”

0

Cartea „Eroii ungheneni nu mor niciodată”, scrisă de către Corneliu Prepeliță, va fi lansată în data de 3 martie, de la ora 15:00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.

Acest eveniment este dedicat Zilei Memoriei, marcată pe 2 martie drept zi de соmеmоrаrе а oamenilor căzuți în conflictul armat din 1992, pentru арărаrеа integrității și independenței R. Moldova, precum și а victimelor acestui conflict.

Prefața cărții a fost scrisă de către profesorul, dr. hab. Anatol Petrencu. Volumul reflectă evenimentele ce stau la baza constituirii Republicii Moldova ca stat independent, locul central revenind evenimentelor tragice de pe malurile Nistrului.

În condițiile în care Armata Națională era pe cale de constituire, rolul de apărători ai independenței și integrității teritoriale și l-au asumat polițiștii și voluntarii. Între combatanți au fost și tineri din raionul Ungheni, mulți dintre care și-au sacrificat viața pentru independența și libertatea Republicii Moldova.

Istoricul Corneliu Prepeliță, care este președintele Asociației Istoricilor „Nicolae Iorga” din raionul Ungheni, spune că și-a pus drept scop să înveșnicească, într-un volum special, memoria eroilor din războiul de pe Nistru, care au căzut la datorie, apărând glia și neamul.

Autorul cărții prezintă biografia ostașilor ungheneni, însoțită de fotografii din arhivele de familie ale militarilor căzuți la datorie, precum și alte informații importante despre evenimentele tragice de pe Nistru.

La eveniment sunt așteptați istorici, profesori de gimnaziu, liceu și instituții de învățământ superior, dar și toți doritorii de a cunoaște adevărul istoric.

Organizatorii spun că evenimentul se va desfășura cu respectarea cerințelor recomandate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în scopul prevenirii infectării cu noul tip de coronavirus.

zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.