Acasă Economic Ion Chicu despre banii alocați de UE: ”Vor fi orientaţi spre dotarea...

Ion Chicu despre banii alocați de UE: ”Vor fi orientaţi spre dotarea spitalelor din R. Moldova cu echipament modern”

0

Premierul Ion Chicu a declarat că asistenţa macro-financiară de 100 milioane de euro pe care UE o va oferi Republicii Moldova va fi direcţionată spre modernizarea spitalelor, transmite SafeNews.md.

„Aceşti bani, când vor veni, vom propune să fie orientaţi spre dotarea spitalelor Republicii Moldova cu echipament modern. În afară de coronaviruşi, vieţile moldovenilor sunt răpuse de cancer, maladii cardio-vasculare şi multe alte boli. E timpul să alegem corect priorităţile!”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Comisia Europeană a anunţat miercuri, 22 aprilie, că a aprobat propunerea privind oferirea asistenţei macro-financiare, în sumă de 3 miliarde de euro, pentru zece ţări partenere din vecinătate.

Astfel, Republica Moldova va beneficia de un împrumut preferenţial de 100 milioane de euro. Cei mai mulţi bani îi va primi Ucraina – 1,2 miliarde de euro.  

Citește și: R. Moldova va primi de la UE 100 de milioane de euro pentru depășirea crizei provocate de COVID-19

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.