Acasă Economic Ion Chicu: Cum dracu, iartă-mă Doamne, să returnezi 100% acciza din TVA?

Ion Chicu: Cum dracu, iartă-mă Doamne, să returnezi 100% acciza din TVA?

0

Ex-premierul Ion Chicu se arată revoltat de activitatea ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi. Într-o postare pe o rețea de socializare, Chicu îl acuză pe Budianschi de incompetență.

„Există o cutumă (tacită) între miniștrii finanțelor ai RM să nu se prea dea cu părerea despre activitatea unuia sau altuia. De multe ori, puțin din ce propun sănătos (și, deseori, dureros) miniștrii MF ajunge să fie aprobat de politic.
Dar, Doamne Dumnezeule, să ajungi să afirmi după un an de mandat de ministru al finanțelor și după o viață de bursier al lui Soros prin Expert-group, că „noi am venit cu returnarea a 100% a accizei la TVA”, asta e dezastru oameni buni sau nebuni, ce suntem. Budeanschi, dumitale înțelegi amploarea incompetenței de care dați dovadă?
Maia Sandu, dumitale înțelegi ce analfabetism ați adus la conducerea finanțelor publice? Ruben Atoyan, stimate coleg și Șef al Misiunii FMI în Republica Moldova, Dumneavoastră înțelegeți profunzimea catastrofei în care ne-au băgat acești analfabeți?
Cum dracu, iartă-mă Doamne, să conduci un an Ministerul Finanțelor și să „returnezi 100% acciza din TVA”?
Deunezi mă informează colegii, că Budeanschi s-a apucat de reforme. A decis să modifice cardinal Legea 270 și să dea peste cap tot sistemul salarizării în sectorul bugetar. 
Probabil, va „returna prima din spor…”  De asemenea, a decis să lichideze Trezoreria de Stat. Budeanschi, dumitale nu poți înțelege că ești analfabet – așa sunt legile naturii, dar vorbește cu Gavriliță, cu Alaiba, Sandu sau orice alt membru al PAS-ului, și înceracă să-ți temperezi inițiativa destructivă. 
Dina Roșca, Secretar General și Ion Gumene, Secretar de Stat, oameni care înțelegeți ceva în finanțe publice, voi nu aveți coșmaruri noaptea când visați cu ce vă ocupați? Vouă nu vă este rușine față de colegi și veteranii Ministerului Finanțelor? Asta Gavrilită poate să abereze la orice cotitură, dar un ministru al finanțelor să „returneze acciza din TVA”, e tragedie…”, a comentat Chicu.

Reamintim că moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, a fost respinsă de Parlament.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.