Acasă Social Integrarea europeană a Albaniei, abordată de Gherasimov la Tirana

Integrarea europeană a Albaniei, abordată de Gherasimov la Tirana

0

În cadrul vizitei de lucru la Tirana, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut ieri, 27 aprilie, mai multe întrevederi bilaterale. Subiectele abordate au vizat experiența de integrare europeană a Albaniei și perspectivele de cooperare dintre instituțiile din această țară și cele din Republica Moldova.

Cu Adea Pirdeni, ministră de stat pentru Administrație Publică și Anticorupție, fostă negociatoare a Albaniei pentru capitolul Justiție si Drepturi Fundamentale, discuția s-a focusat pe procesul de reforme în care sunt angajate guvernele celor două state.

În special, a fost abordat subiectul reformei justiției și al combaterii corupției, ca o condiție esențială pentru deschiderea și finalizarea negocierilor cu UE, dar și pentru bunăstarea țării și a oamenilor. 

Despre experiența curentă a celor două țări în procesul de integrare europeană s-a discutat la întâlnirea cu Majlinda Dhuka, ministră de stat și negociatoare-șefă a Albaniei pentru aderarea la UE. 

Oficialele au vorbit despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, despre procedura de screening explicativ la care participă echipele instituționale și despre cum putem face schimb mai eficient de bune practici.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.