Acasă Social Inspectorii de mediu ar urma să fie dotați cu arme de foc

Inspectorii de mediu ar urma să fie dotați cu arme de foc

0

Inspectorii de mediu urmează să fie dotați cu arme de foc. Totodată, ei ar urma să primească echipamente speciale, precum și mașini de serviciu. Acest lucru va fi posibil după ce va fi aprobat un proiect pregătit de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Ministerul Mediului.

Anunțul a fost făcut miercuri, 12 aprilie, de către șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, în cadrul unor audieri parlamentare, transmite SafeNews.md cu referire la Deschide.md.

„Purtăm discuții cu Banca Mondială, împreună cu doamna ministră Iordanov. Avem un proiect de peste 1,4 milioane de euro, prin care sperăm ca până la sfârșitul acestui an să dotăm Inspectoratul cu toate cele necesare, începând cu mașini de serviciu, terminând cu tehnică de birotică și altele”, a declarat Ion Bulmaga.

Potrivit demnitarului, lipsa de dotare tehnică și de echipamente este una din problemele mai mici ale instituției. Cea mai acută problemă totuși este lipsa de personal.

„Problema cea mai mare este salariul nemotivant, plus și moratoriul asupra mai multor funcții”, a subliniat Ion Bulmaga.

Potrivit lui, la moment, instituția are puțin peste 200 de colaboratori, pe când necesarul ar fi de circa 300 de oameni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.