Acasă Politic INDIGNARE! Dodon, nemulțumit că Ciocoi a semnat un memorandum cu Ucraina și...

INDIGNARE! Dodon, nemulțumit că Ciocoi a semnat un memorandum cu Ucraina și Georgia: ”Cum să pui semnătura pe așa ceva? Acest act trebuie și va fi anulat”

0

Cum să pui semnătura pe așa ceva? Acest act trebuie și va fi anulat” Este poziția liderului socialiștilor, Igor Dodon, care s-a arătat nemulțumit de faptul că Republica Moldova a semnat un memorandum de colaborare cu Georgia și Ucraina, menit să impulsioneze traseul european al celor trei state. Astfel, Igor Dodon l-a criticat pe ministrul interimar de Externe, Aureliu Ciocoi, care a semnat alături de omologii săi.

„Ce are Moldova din tot acest joc? Înțeleg poziția Ucrainei și Georgiei, care vor să adere la NATO. Moldova unde se bagă? Nu are cu ce se ocupa? Noi nu avem problemele noastre? Iată nu știm cum să rezolvăm problema transnistreană. Poziția noastră principală este că acest act trebuie și va fi anulat. De ce să implici problema securității regionale? Cum să pui semnătura pe așa ceva? Asta ce înseamnă? Blocuri militare? NATO împotriva Rusiei?
Înțeleg alte angajamente de reforme, de alte acțiuni, dar pe securitate de ce să te bagi? Ciocoi a spus că documentul nu prevede nimic deosebit, dar compartimentul pe securitate regională asta ce este?”, a acuzat Dodon.

Precizăm că prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, care a participat acum câteva zile la reuniunea trilaterală dedicată cooperării între Republica Moldova, Georgia și Ucraina în domeniul integrării europene și Parteneriatului Estic, a semnat memorandumul de înțelegere între cele trei ministere de externe privind cooperarea în domeniul integrării europene.

Memorandumul stabilește o serie de obiective de cooperare a țărilor asociate cu UE și oferă bază normativa pentru întreprinderea demersurilor diplomatice comune, consultări trilaterale, acțiuni de comunicare publică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.