Acasă Social Începe vacanța de toamnă a elevilor! Va dura nouă zile

Începe vacanța de toamnă a elevilor! Va dura nouă zile

147
0
ads

De astăzi, începe vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal. Potrivit unei decizii de săptămâna trecută a Ministerului Educației, copiii se vor odihni nu șapte zile, așa cum erau obișnuiți, ci nouă. Vacanța a fost prelungită în condițiile în care pandemia de COVID se agravează. 

Astfel, vacanța de toamnă a elevilor va dura nu șapte, ci nouă zile. Mai exact, copiii se vor afla acasă în perioada 23 – 31 octombrie. Cele două zile în plus vor fi recuperate.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu venirea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, a căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ publice și private nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice. Ministerul recomandă cadrelor didactice să reamintească elevilor măsurile de siguranță rutieră și de protecție a vieții pe care să le respecte în timpul vacanței de toamnă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here