Acasă Social Începând cu 1 martie se interzice exportul porumbului și produselor derivate. Ultimele...

Începând cu 1 martie se interzice exportul porumbului și produselor derivate. Ultimele decizii luate CSE

0

Începând cu 1 martie se interzice exportul porumbului și produselor derivate cu excepția semințelor de porumb din Republica Moldova. Decizia a fost luată duminică, 27 februarie, de Comisia Situații Excepționale. Totodată, potrivit lui prim-ministrei Natalia Gavrilița, până acum în Republica Moldova au intrat peste 70 de mii de refugiați.


Timp de patru zile, în Republica Moldova au intrat peste 70 de mii de refugiați ucraineni, în timp ce aproximativ 29 de mii de persoane au ieșit din țară.

În cadrul ședinței s-a decis instituirea Centrul Unic de Gestionare a crizei.

Toate ajutoarele vor fi colectate prin intermediul a patru centre de colectare, adresele vor fi publicate mâine, din momentul în care acestea vor deveni funcționale.

„Eforturile noastre sunt susținute de membrii grupului de voluntari și voluntare „Moldova pentru Pace”. Facem apel la toți cei care vor să se implice voluntar să contacteze pagina Moldova pentru Pace pe Facebook. Colegii de la ANSA și ANSP urmează să asigure mecanisme care să confirme că toate bunurile care ajung în depozitele centrului sunt de calitate și inofensive. Agenții economici și persoanele fizice pot face donații pentru a sprijini poporul ucrainean pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor. Transferurile pot fi făcute în lei moldovenești, precum și în dolari americani sau euro”, a declarat Gavrilița.

Totodată, de la 1 martie 2022 se interzice exportul din Republica Moldova a porumbului și derivatelor acestuia, cu excepția semințelor de porumb destinate însămânțării.

Mai mult, pe perioada stării de urgență, se interzicea comercializării și utilizării articolelor pirotehnice.

Totodată, persoanele posesoare de autovehicule neînmatriculate în Republica Moldova, care intră pe teritoriul Republicii Moldova sau care îl tranzitează din Ucraina nu sunt subiecții impunerii taxei pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.