Acasă Comunicate de presă Incendiu la Penitenciarul Lipcani: ANP anunță cine se face vinovat

Incendiu la Penitenciarul Lipcani: ANP anunță cine se face vinovat

0

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că incendiul produs ieri, 7 iulie, în Penitenciarul nr. 2 – Lipcani, a fost provocat de un deținut care s-a opus în mod agresiv acțiunilor legale de transfer într-o altă instituție penitenciară. Potrivit ANP, deținutul a incendiat celula și a instigat și alți deținuți la acțiuni deviante, de dezordini, în rezultatul cărora au fost distruse mai multe încăperi ale instituției. 

„Administrația Națională a Penitenciarelor, cu sprijinul organelor de poliție și ale pompierilor, a întreprins toate acțiunile necesare întru remedierea situației și lichidarea incendiului. 
Incidentul a fost notificat organelor procuraturii și poliției, precum și Oficiului Avocatului Poporului. Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele de drept abilitate în efectuarea cercetărilor, iar Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o anchetă internă pe acest caz. Totodată, va fi înaintată și o acțiune civilă în judecată pentru ca persoanele care se fac vinovate să achite despăgubirile materiale”, se arată în comunicat.

Menționăm că nimeni nu a avut de suferit în urma incendiului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.