Acasă Extern Incendiu la centrala de la Cernavodă. Mai mulți angajați, evacuați

Incendiu la centrala de la Cernavodă. Mai mulți angajați, evacuați

0

A fost alertă la centrala nucleară de la Cernavodă, după ce s-au înregistrat degajări de fum. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, care au reușit să stingă incendiul.

Incendiul de la centrala de la Cernavodă a fost stins. ISU și Nuclearelectrica spun că a fost un incident minor și că incendiul nu a izbucnit în apropierea unor substanțe radioactive care să pună în pericol locuitorii din zonă, scrie digi24.ro.

Din primele informații, fumul ar fi ieșit din sala mașinilor. Pompierii ajunși la fața locului nu au reușit încă să găsească sursa.

Conducerea ISU a alertat mai mulți pompieri, care sunt gata să fie trimiși de urgență la centrala nucleară, în caz de nevoie. Din informațiile Digi24, mai mulți angajați au fost evacuați. 

Nu a fost însă emis niciun mesaj care să alerteze populația. Un incident similar a mai avut loc în februarie, când s-a produs un incendiu la una dintre turbine, cu degajări de fum, dar nimeni nu a fost pus în pericol.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.