Acasă Social Încă un medic a pierdut lupta cu noul coronavirus

Încă un medic a pierdut lupta cu noul coronavirus

0

Încă un medic a pierdut lupta cu COVID 19. Este vorba de Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani. Medicul a fost internat pe 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Până acum au decedat urmare a infectării cu noul coronavirus 5 lucrători medicali.

Medicul Ivan Șiman suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, precizează Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă.

În ziua de Paști autoritățile au anunțat 145 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 640 probe investigate.  Din numărul total de cazuri înregistrate duminică, 13 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 4, medici – 3, felceri – 1, farmacişti – 1, personal auxiliar – 4. 

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2472 cazuri. Dintre acestea 457 persoane au fost tratate, iar 67 persoane au decedat. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.