Acasă Social Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația...

Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

0

Statistica îngrijorătoare din orașul Ștefan-Vodă (11 cazuri); satul Carahasani, raionul Ștefan-Vodă (9 cazuri) și orașul Soroca (22 cazuri) a determinat membrii Comisiei să ia decizia de instituire a regimului de carantină în aceste regiuni. Aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor.

Potrivit premierului Ion Chicu, focarele de coronavirus în aceste localități au izbucnit de la excursia la Mănăstirea Poceaev în Ucraina. 

În timp ce în orașul Ștefan Vodă sunt înregistrate 11 cazuri, în restul raionului sunt 29, dintre care 9 numai în satul Carahasani. În total, sunt 40 de cazuri confirmate pozitiv la coronavirus, 410 de persoane aflându-se sub supraveghere medicală.

Totodată, pe lângă cele 22 de cazuri în orașul Soroca, în raionul Soroca, mai sunt înregistrate alte 15, fiind încă 458 de persoane sub supraveghere medicală.

Amintim că, până acum, se aflau în regim de carantină și satele Sofia și Bălceana din raionul Hîncești. Premierul a mai declarat că mâine, pe 1 aprilie 2020, localnicii din satul Sofia ar putea să iasă din carantină, pentru că în ultimele 14 zile nu a fost înregistrat niciun caz nou acolo.

Ministerul Sănătății a confirmat azi depistarea a 55 noi cazuri de infectare cu Conoravirusul de tip nou. Astfel, numărul persoanelor infectate în Moldova ajunge la 353. Avem 22 de cazuri recuperate, însă și patru decese: HînceștiChișinăuBriceni și Transnistria.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.