Acasă Politic Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați vine la Chișinău

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați vine la Chișinău

0

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi, va întreprinde o vizită în Republica Moldova, în perioada 4-5 martie curent. Aceasta este prima vizită în țara noastră a unui Înalt Comisar al ONU pentru refugiați.

Oficialul ONU va avea întrevederi cu președintele Maia Sandu cu participarea vicepremierului Nicu Popescu, a prim-ministrului Natalia Gavrilița, a ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco, și a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

De asemenea, delegația va efectua o vizită la Centrul de triere de la Palanca pentru documentarea la fața locului a modului de gestionare a fluxului de refugiați și a condițiilor în care sunt acomodați aceștia pe teritoriul țării noastre.

Totodată, Filippo Grandi va consulta opinia autorităților naționale cu privire la propunerea programului de asistență internațională urgentă în valoare de 1,7 miliarde de dolari, adresat susținerii acțiunilor consolidate ce urmează a fi întreprinse în vederea asigurării unor răspunsuri eficiente la criza umanitară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.