Acasă Istorii din spatele culisei În timp ce cadrele medicale plâng că nu sunt echipate, din RM...

În timp ce cadrele medicale plâng că nu sunt echipate, din RM „zboară” 5 mii de costume de protecție spre Polonia

0

Un avion al companiei aeriene Ryanair a aterizat pe Aeroportul din Chișinău pentru a prelua un lot de echipamente de protecție. Potrivit unui anunț publicat pe pagina de facebook a firmei, aeronava a transportat lotul în capitala Poloniei, urmând ca ulterior acesta să fie distribuit spitalelor din regiunea Mazovia. Serviciul Vamal al R.Moldova a refuzat să ne ofere mai multe detalii, redirecționându-ne către consilierul premierului. De cealaltă parte, consiliera ministrului Sănătății scrie că ar fi vorba despre 5 mii de salopete de protecție, produse de o companie autohtonă și exportate tot de ei.

Se întâmplă în timp ce lucrătorii medicali din țară se plâng că nu au suficiente echipamente de protecție individuală și sunt nevoiți, de multe ori, să le improvizeze.

Suntem mândri să transportăm echipamente medicale esențiale în Aeroportul Modlin, Varșovia, din Moldova – pentru a ajuta în lupta cu COVID-19”, scrie Ryanair pe pagina oficială. 

Totodată, compania aeriană scrie că „echipamentul de protecție individuală va ajunge în spitalele și la lucrătorii care se află în prima linie de luptă din regiunea Mazovia”.

În timp ce ofițerul de presă al Serviciului Vamal refuză să ofere mai multe detalii despre această cursă, precizând că „pe timp de criză” putem contacta doar Centrul Informațional Unic, gestionat de consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, consiliera de la Ministerul Sănătății scrie, într-un comentariu pe facebook, că echipamentele au fost produse și exportate de o companie din R.Moldova.

Din informatiile primite de la reprezentantii Serviciului Vamal, este vorba despre o companie care coase salopete de protecție și au exportat un lot de circa 5000 de salopete de protectie. Mai multe detalii nu am. Probabil Serviciul Vamal ar putea spune detalii”, scrie Cristina Stratulat.

Totuși, Serviciul Vamal „NU poate” să ne spună detalii.

Postarea Ryanair a stârnit un val de critici pe rețelele de socializare. Internauții se întreabă cum este posibil ca, în perioada de pandemie, statul să permită exportul de echipamente medicale, asta în timp ce Moldova nu este dotată cu echipament suficient.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.