Acasă Politic În Moldova, alegătorii pot vota la europarlamentare duminică, până la ora 22:00

În Moldova, alegătorii pot vota la europarlamentare duminică, până la ora 22:00

0

Cinzeci și două de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona de centru, 17 în zona nord și șapte în sudul Republicii Moldova, vor fi deschise la alegerile pentru Parlamentul European duminică, 9 iunie.

În municipiul Chișinău, alegătorii pot vota la oricare dintre cele 13 secții deschise în Capitală, scrie IPN.

Ambasada României la Chișinău precizează într-un comunicat de presă că votarea începe la ora 07:00 și se încheie la ora 22:00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59, în condițiile legii.

Misiunea diplomatică atenționează că nu sunt organizate secții de votare la sediul Ambasadei României sau la sediul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”. Cele mai apropiate secții de aceste locații sunt Liceul „Gheorghe Asachi” (3 secții de votare), Liceul „Spiru Haret” (3 secții de votare), Universitatea de Stat din Moldova (2 secții de votare) și la Teatrul „Satiricus” (1 secție de votare).

Cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării. Este vorba despre: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din școlile militare – carnetul de serviciu militar.

La alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024 nu este permisă votarea cu titlul de călătorie. Totodată, Ambasada atenționează că pentru a putea vota actul de identitate trebuie să se afle în termenul de valabilitate, nefiind posibilă votarea cu un document expirat.

Cetățenii străini ai altor state membre UE, cu domiciliul sau reședința pe teritoriul României, pot vota eurodeputații români doar dacă s-au înregistrat în prealabil în România pe listele speciale pentru a participa la aceste alegeri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.