Acasă Extern În ce măsură a afectat războiul lucrările agricole din Ucraina

În ce măsură a afectat războiul lucrările agricole din Ucraina

0

8,6 milioane de hectare au fost deja semănate cu diverse culturi în Ucraina de la începutul lui începutul războiului cu Rusia. Pentru comparație, aceasta cifră este cu doar 24% mai mică în ​​comparație cu anul 2021.

Fermierii au primit mai mult de 20 de miliarde de grivne în împrumuturi avantajoase prin diferite programe de stat, transmite SafeNews.md cu referire la ziare.com.

Prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, a vorbit despre acest lucru marți, 10 mai pe portalul guvernului.

„Datorită muncii bine coordonate a fermierilor și a statului, trecem cu succes prin această campanie de semănat cea mai grea din istoria Ucrainei.

Din 9 mai au fost deja semănate 8,6 milioane de hectare cu diverse culturi, ceea ce este doar cu 24% mai puțin decât cifrele de anul trecut… Am ajutat cu semințe, combustibil, îngrășăminte”, a spus premierul.

El a adăugat că în condițiile actuale, însămânțarea unei culturi este doar jumătate din muncă. Potrivit lui Shmyhal, eforturile de extindere a exporturilor se desfășoară zilnic.

Guvernul negociază cu alte state pentru a extinde oportunitățile de export prin porturile lor.

„În luna martie, mulți au spus despre campania de semănat că ar fi una dintre cele mai mari provocări pentru stat . Rezumând rezultatele intermediare, putem spune că am făcut față acestei sarcini toți împreună”, a conchis șeful Cabinetului.

El a menționat că Ucraina, împreună cu toți partenerii și organizațiile internaționale, caută modalități de a debloca comerțul maritim.

În plus, după cum a spus premierul, acum Ucraina a format deja rezerve strategice de alimente, pentru ani de zile.

„Din ce în ce mai mulți lideri mondiali realizează că, fără produse ucrainene, anumite părți ale lumii se pot aștepta la o foamete reală. Prin urmare, trebuie să acționăm”, a rezumat Shmyhal.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.