Acasă Extern În căutarea Mădălinei Cojocari: Mobilizare impresionantă în SUA

În căutarea Mădălinei Cojocari: Mobilizare impresionantă în SUA

0

Mobilizare impresionantă în Statele Unite ale Americii (SUA) pentru căutarea Mădălinei Cojocari, fetița originară din R. Moldova, dispărută pe 23 noiembrie în condiții misterioase.

Căutările fetei se desfășoară la nivel înalt, începând cu Poliția locală și Biroul Federal de Investigații (FBI), fiind implicate și rudele, și persoane cunoscute, dar și o mulțime de persoane străine, care au rămas profund sensibilizate după ce au auzit de caz, iar mediul online a fost împânzit cu fotografiile fetei, anunțuri și hashtag-urile #FindMadalina și #MadalinaCojocari.

În ultimul mesaj publicat de Departamentul de Poliție din Cornelius, orașul unde locuia Mădălina cu mama sa și tatăl său vitreg, este menționat faptul că în zonă au apărut pe panouri digitale chipul Mădălinei și anunțul despre dispariția acesteia. Oamenii sunt îndemnați să contacteze Poliția sau FBI în caz că au detalii despre caz. 

„Data viitoare când vei fi pe autostradă s-ar putea să vezi chipul dulce al Mădălinei. Partenerii noștri de la Adams Outdoor Advertising au donat spațiu pe panouri digitale din zona Charlotte pentru a ne ajuta să o găsim pe Mădălina. Sunați Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773 sau la 1-800-Apelați FBI”, se arată în mesajul Poliției.

FBI Charlotte a publicat un video, pe 20 decembrie curent, despre care menționează că acel moment a fost ultima dată când a fost văzută Mădălina. Ea a coborât din autobuz pe 21 noiembrie 2022, la ora 16:59. Biroul Federal caută martori suplimentari din afara familiei pentru a face cronologia exactă când a dispărut ea.

De altă parte, mii de oameni s-au implicat fizic în căutarea ei, dar și în mediul online. Într-o ultimă postare apărută în mediul online, o internaută, originară și ea din R. Moldova, menționează faptul că a vizitat profilul mamei Mădălinei de pe rețeaua de socializare odnoklassniki.ru, unde a găsit fotografii cu fetița publicate după data dispariției.

„Ne putem ruga ca micuța Mădălina să fie în siguranță. Cine știe ce se întâmplă în viața lor, casă… Poate că mama nu a avut nicio șansă să ajute, fiind sub presiune morală și/sau fizică. Cu toate acestea, fiind mamă, nu voi înțelege niciodată cum poți să dormi, să-ți trăiești viața fără să știi despre copilul tău timp de trei săptămâni (nu judec, ci doar gânduri). Am vizitat-o la Odnoklassniki (social media folosită în Moldova) și cred că este ceva ciudat la mijloc, căci a adăugat câteva poze cu Mădălina după 21 noiembrie. Vin și eu din Moldova și cunoscând cultura, vă pot spune, după ce am urmărit videoclipurile cu tatăl ei, cu ea, că este o persoană bine educată, inteligentă. În ultima vreme, în toate postările ei simt frică, nesiguranțe și se pare că îi este frică să spună mai multe că poate. Cine știe prin ce treceau amândoi (mama, fiica)? Rugăciuni și gânduri pozitive tuturor”, scrie femeia.

Pe Facebook au fost create mai multe grupuri, unde comunități întregi de oameni se roagă ca fata să fie găsită în viață și se mobilizează în vederea căutării ei. Aceștia sunt pregătiți să intervină cu drone, bărci, câini de vânătoare și altele. 

„Dacă vreunul dintre membrii familiei Mădălinei se află în acest grup, vă rugăm să știți că vă sprijinim și știm că suntem cu toții victime în acest grup. Comunitatea noastră din NC face tot ce putem. Toți ochii și urechile sunt deschise și odată ce se acordă aprobarea, membrii comunității noastre vor începe să caute în mod activ. Mulți dintre noi avem bărci cu patru roți, drone, câini de vânătoare! Suntem năzuitori și vom afla tot ce putem! Vom da tot ce avem în orice mod putem. Poliția și FBI lucrează din greu pentru a găsi piste, iar în zonă este mult de acoperit! Pentru iubitorii noștri de aer liber, fiți atenți în timp ce mergeți, alergați, călătoriți, faceți drumeții, vânați sau pescuiți… Dacă vedeți că se întâmplă ceva suspect, contactați autoritățile”, se arată în unul din mesajele publicate pe un grup. 

Amintim că Mădălina Cojocari a dispărut fără urmă pe 23 noiembrie. Timp de mai bine de trei săptămâni, părinţii nu au anunţat Poliţia, iar acum cei doi sunt arestaţi. FBI-ul, autoritățile, oamenii legii, persoane simpli și rudele încearcă să dea de urma minorei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.