Acasă Economic În 2021, companiile au primit de la bănci un volum mai mic...

În 2021, companiile au primit de la bănci un volum mai mic de credite

0

În 2021, persoanele juridice din Republica Moldova au primit împrumuturi de la băncile comerciale într-un volum cu 700 de milioane de lei mai mic decât în 2020.

„În 2021, pentru prima dată în istoria ţării, a fost negativă creditarea netă a persoanelor juridice, în minus cu 700 de milioane de lei”, notează expertul Veaceslav Ioniţă, atrăgând atenţia asupra indicatorilor „depozitelor” şi „împrumuturilor” persoanelor juridice, transmite SafeNews.md cu referire la Infotag.

Analiza sa arată că, în 2021, volumul depozitelor persoanelor juridice în bănci a depăşit volumul creditelor luate de acestea.

„Anul trecut, persoanele juridice au avut în bănci 34,2 miliarde de lei sub formă de depozite, iar volumul creditelor acordate a fost de 33,5 miliarde de lei”, precizează expertul.

El evidenţiază metamorfoza care a avut loc: dacă până acum câţiva ani populaţia aducea bani în bănci, iar băncile creditau agenţii economici, în 2021, agenţii economici au adus bani în bănci, care au fost daţi populaţiei pentru consum.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.