Acasă Politic Igor Grosu: Transnistria nu este impediment pentru aderare

Igor Grosu: Transnistria nu este impediment pentru aderare

0

Transnistria nu este un impediment pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că la Tiraspol sunt percepute avantajele pe care le va aduce integrarea europeană Republicii Moldova.

Șeful Legislativului a comentat în cadrul unei Ediții Speciale, difuzate de Moldova 1, declarațiile așa-numitului ministru de Externe din stânga Nistrului, Vitalii Ignatiev, care a vorbit la unul dintre canalele ruse de propagandă că nu există cale de unificare a Transnistriei și Moldovei, iar Chișinăul „se ocupă de imitarea integrării europene și nu îi pasă de localnici”. 

Potrivit lui Grosu, retorica nu este nouă, fiind dictată de Moscova.

„Declarațiile pe care le fac, nu le fac din capul lor. Le primesc de la conducere Rusiei. Tradițional, că vor independență. Sunt niște aberații, ca să își arate mușchii. La nivel comportamental, de afaceri, de investiții, le-au făcut în unele țări europene, înțeleg avantajul pieței Uniunii Europene. Conflictul din estul Republicii Moldova nu poate fi tratat ca impediment în procesul de aderare”, susține Grosu.

Precizăm că Ignatiev a acuza autoritățile constituționale, în timp ce acorda interviu jurnaliștilor ruși, de faptul că blochează regiunea transnistreană și afirma că Republica Moldova nu are șanse să se integreze în UE, iar zona separatistă vrea să îi fie recunoscută independența și să își consolideze relațiile cu Moscova.

De menționat este faptul că după ce trupele lui Putin au invadat Ucraina, iar în Transnistria s-au produs mai multe explozii și incidente, așa-numitul ministru a devenit protagonist al presei ruse de propagandă și este invitat frecvent să vorbească despre situația din regiune la canalele asociate cu administrația de la Kremlin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.