Acasă Politic Igor Grosu: Justiția este „sistemul nervos” al R.Moldova, și noi trebuie să...

Igor Grosu: Justiția este „sistemul nervos” al R.Moldova, și noi trebuie să îl însănătoșim

76
0
ads

„Succesul Republici Moldova în domeniile protecției sociale, sănătății, economiei, atragerii investițiilor depinde de reușita reformei în sistemul justiției. Acestea sunt așteptările cetățenilor și prioritățile noastre”. Declarația a fot făcută de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul întrevederii de astăzi cu Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, Coraportori pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

„Justiția este „sistemul nervos” al țării, și noi trebuie să îl însănătoșim. Nu vom accepta perpetuarea modelelor vechi – interferențe în sistemul justiției, interese oligarhice, delapidări ale banului public, inacțiunea instituțiilor de reglementare”, a subliniat Președintele Parlamentului.

În context, Igor Grosu a comunicat oficialilor despre proiectele inițiate în scopul combaterii corupției,  reformării sistemului justiției,  eficientizării instituțiilor publice.

De asemenea, Președintele Parlamentului a anunțat despre aprobarea, în prima lectură, a proiectului de ratificare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice.

„Este un instrument indispensabil al sistemului de ocrotire a drepturilor omului.  Îl vom supune votului pentru ratificare, în lectură finală, în ședința imediat următoare a Legislativului”, a evidențiat Președintele Parlamentului.

Totodată, Igor Grosu a informat membrii delegației APCE despre realizarea angajamentelor privind protecția socială a cetățenilor: creșterea pensiei și a altor plăti sociale pentru circa 400 de mii de beneficiari.

„În bugetul de stat pentru anul 2022 vom stabili noi pachete de măsuri pentru susținerea populației și agenților economici, în special, în contextul situației pandemice”, a adăugat Igor Grosu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here