Acasă Politic Igor Grosu, despre contractul cu MGRES: Nu sunt decizii fericite, nici perfecte

Igor Grosu, despre contractul cu MGRES: Nu sunt decizii fericite, nici perfecte

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, recunoaște că decizia de a semna un contract între compania „Energocom” și Centrala de la Cuciurgan (MGRES), subordonată Tiraspolului, cu privire livrarea energiei electrice a fost una nefericită, dar necesară, pentru a micșora povara costului pentru cetățeni.

„Noi ne gândim cum să trecem cu costuri cât mai mici de această perioadă și noi suntem abia la început de iarnă.  Sunt și acolo oameni, care lucrează, care sunt și de o parte și de alta.  Nu ar fi fost responsabil ca oamenii ceia să fie ținuți în frig și nici nu am fi rezolvat problema noastră. Ci am fi pus un preț suplimentar pe facturi la consumatori. Nu sunt decizii fericite, nici perfecte. Adevărul e că trebuie să comunicăm mai bine, mai des, trebuia să comunicăm din prima zi. Nu este atu-ul nostru cel mai bun „comunicarea” – asta trebuie să o recunosc”, a declarat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni tv.

Potrivit speakerului, dacă s-ar fi mers pe calea instaurării unei crize energetice în stânga Nistrului, cei de pe malul drept ar fi avut și mai multe pierderi.

„Dacă s-ar produce o criză ce așteptăm? Așteptăm ei să înghețe și să vină pe malul drept? Acestea ar fi costuri suplimentare pentru malul drept. Noi am fi în situația să-i ajutăm.  Dar a trebuit să luăm o decizie prin care să micșoram costul pentru cetățenii noștri”, a mai spus Grosu.

Amintim că Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES Cuciurgan pentru luna decembrie. Totodată, părțile au convenit să analizeze opțiunea prelungirii contractului pentru perioada ianuarie – martie 2023.

Ulterior, Andrei Spînu a precizat că această decizie a fost luată cu un singur scop – să țină R. Moldova conectată la electricitate, gaz, căldură și să avem cel mai mic tarif posibil.

Comunitatea Energetică Europeană a salutat contractul de furnizare a electricității dintre Energocom și MGRES. Potrivit instituției, „în aceste vremuri grele de iarnă, acest aranjament va permite clienților din Moldova să aibă acces la energie electrică la prețuri accesibile”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.