Acasă Politic Igor Dodon a semnat un nou decret de acordare a cetățeniei în...

Igor Dodon a semnat un nou decret de acordare a cetățeniei în schimbul investițiilor, chiar dacă prevederile acestei legi au fost abrogate încă în luna iunie

0

Pe 2 noiembrie, a doua zi după primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, șeful statului Igor Dodon a semnat un nou decret de acordare a cetățeniei în schimbul investițiilor, chiar dacă prevederile acestei legi au fost abrogate încă în luna iunie, intrând în vigoare pe 1 septembrie. De această dată cetățenia Republicii Moldova prin investiție a fost acordată la trei solicitanți principali și nouă membri ai familiilor lor, transmite SafeNews.md cu referire la Mold-street.com.

Numărul cetățenilor moldoveni ar putea crește, în condițiile în care legea prevede că cererile depuse până la adoptarea acestor modificări vor fi examinate în modul stabilit de către Guvern.

De notat că Programul a provocat numeroase critici și îngrijorări privind posibilitatea ca astfel să devină cetățeni ai Moldovei persoane cu un trecut dubios.

Din momentul lansării acum doi ani a Programului „Cetățenie prin Investiție”, numărul străinilor ce au primit pe această cale cetățenia Republicii Moldova a ajuns la 15, la care se adaugă și 20 membri ai familiilor lor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.