Acasă Politic Ignatiev a cerut ca OSCE să ofere asistență în prevenirea provocărilor unioniștilor

Ignatiev a cerut ca OSCE să ofere asistență în prevenirea provocărilor unioniștilor

0

Negociatorul şef de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, consideră „că acţiunile recente ale unuia din partidele politice din Moldova, la unul din punctele de control la graniţa cu Transnistria, sunt provocatoare” şi a solicitat Misiunii OSCE „să ofere asistenţă în prevenirea unor astfel de manifestări negative, care împiedică circulaţia populaţiei în timpul campaniei electorale din Republica Moldova.” Declarațiile au fost făcute la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul întâlnirii cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, care s-a desfăşurat prin videoconferinţă.

Diplomaţii au discutat „cu prioritate, o serie de probleme care împiedică libera circulaţie a cetăţenilor din Transnistria”. În special, a fost examinată admiterea pe teritoriul Ucrainei a cetăţenilor cu certificate de vaccinare împotriva COVID-19, eliberate în instituţiile medicale din Transnistria.

Potrivit comunicatului, Ignatiev şi Neukirch „au fost de acord să organizeze consultări suplimentare cu interlocutorii lor din Moldova şi Ucraina pentru a elimina problema cât mai curând posibil”.

În rezultatul vizitei delegaţiei mediatorilor şi observatorilor în Transnistria, de la începutul lunii iunie, interlocutorii „au făcut schimb de opinii cu privire la perspectivele activităţii ulterioare în procesul de negociere, în special aspectele legate de organizarea şedinţei ” Conferinţă permanentă …”. 

Partea transnistreană „şi-a arătat disponibilitatea pentru organizarea cât mai curând a următoarei reuniuni în formatul „5 + 2″, fără nicio condiţie prealabilă, aşa cum preved documentele existente ale procesului de negociere”.

Săptămâna trecută activiştii Alianţei pentru Unirea Românilor au încercat de două ori să pătrundă pe teritoriul Transnistriei, având drept scop agitaţia electorală în ajunul alegerilor din 11 iulie. Ambele încercări au fost zădărnicite de oamenii legii din regiune, care nu au permis unioniştilor să treacă prin punctele de control din Rîbniţa şi Varniţa.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.