Acasă Social Hotărârea interdicţiei de a exporta măști medicale, publicată în MO

Hotărârea interdicţiei de a exporta măști medicale, publicată în MO

0

Decizia Guvernului de a extinde, până la 15 iulie inclusiv, interdicţia de a exporta măști medicale va fi făcută publică în Monitorul Oficial de vineri, 26 iunie. Conform hotărârii, având în vedere asigurarea în continuare a necesităţilor interne în contextul pandemiei, producătorii moldoveni nu pot exporta măști de protecţie.

Până în prezent a fost interzis şi exportul de mănuşi medicale şi produse dezinfectante, însă conform deciziei din 24 iunie a Guvernului, până la 15 iulie interdicţia rămâne doar în cazul măştilor medicale.

Decizia a fost luată în legătură cu continuarea răspândirii infecției de coronavirus la nivel internațional și, în special, în legătură cu confirmarea cazurilor pe teritoriul Republicii Moldova.  

Potrivit Cabinetului de miniştri, „scopul acestei interdicţii constă în ocrotirea vieții și sănătății oamenilor, evitarea răspândirii acestei infecții pe teritoriul Republicii Moldova și asigurarea cererii oamenilor cu măști medicale”.

Pe 11 martie, Guvernul de la Chişinău a interzis exportul de măști medicale și dezinfectante, până la 15 aprilie, după care încă până la 15 mai, după care până la 15 iunie şi ulterior până la 30 iunie.

În decizia anterioară, Executivul şi-a rezervat dreptul ca „în funcție de evoluția situației, să decidă reducerea sau extinderea acestei interdicții”.

Acest drept rămâne în vigoare şi în continuare.

moldpres.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.