Acasă Social HoReCa: Certificatul COVID-19, obligatoriu pentru cei deserviți în interiorul unității

HoReCa: Certificatul COVID-19, obligatoriu pentru cei deserviți în interiorul unității

0

De astăzi, 1 octombrie, certificatul COVID-19 este obligatoriu pentru persoanele deservite la mesele situate în interiorul unităților de alimentație publică. Sunt exceptate de la prezentarea certificatului persoanele deservite la terase, care intră în interior pentru a utiliza grupurile sanitare, și persoanele care intră în local pentru a plasa comenzi și a ridica produsele la pachet, fără a fi deservite la mesele din interior. 

Clarificările au fost făcute de Guvern la solicitarea Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR), transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

Într-un comunicat de presă, MĂR precizează că, persoanele exceptate vor respecta normele generale de sănătate publică, inclusiv cu menținerea distanței fizice de un metru și purtarea obligatorie a măștii.

Persoanele desemnate din cadrul unităților de alimentație publică, care vor cere prezentarea certificatului COVID-19 din partea oaspeților, pot solicita prezentarea unui act de identitate, ca și act confirmativ al apartenenței certificatului COVID-19.

În cazul în care certificatul COVID-19 este fals sau aparține altei persoane, reprezentanții instituțiilor cu funcție de control vor întreprinde măsurile care se impun de Codul Contravențional în raport cu persoana care a prezentat documentul respectiv.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.