Acasă Economic Guvernul SUA: încă un milion de dolari pentru a contribui la...

Guvernul SUA: încă un milion de dolari pentru a contribui la atenuarea răspândirii COVID-19 în R. Moldova

0

Guvernul Statelor Unite ale Americii a alocat, prin intermediul USAID, încă un milion de dolari pentru a contribui la atenuarea răspândirii COVID-19 în R. Moldova, transmite ziarulnational.md.

Potrivit Ambasadei SUA la Chișinău, aceste fonduri vor fi folosite pentru a consolida răspunsul Republicii Moldova față de pandemie, ajutând la amenajarea și echiparea instituțiilor medicale, sporirea controlului și a identificării cazurilor de îmbolnăvire, susținerea specialiștilor în a fi pregătiți să acționeze, consolidarea comunicării riscurilor etc.

Până în prezent, USAID a acordat aproape 2,2 milioane de dolari pentru medicina urgentă din R. Moldova în lupta cu COVID-19.

În ultimii 25 de ani, Statele Unite au investit peste un miliard de dolari în Moldova, inclusiv aproape 42 de milioane de dolari în sistemul de asistență medicală, axat pe sănătatea mamei și copilului, combaterea tuberculozei, cât și prevenirea și controlul asupra bolilor infecțioase.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.