Acasă Extern Guvernul României va compensa prețul carburanților la pompă pentru trei luni

Guvernul României va compensa prețul carburanților la pompă pentru trei luni

0

Liderii coaliției au convenit miercuri, 22 iunie, asupra unui mecanism de compensare parțială a prețului la carburanți, au declarat surse guvernamentale. PSD și PNL au stabilit că preţul la pompă al carburanţilor va fi compensat parțial timp de 3 luni, cu începere de la 1 iulie, transmite SafeNews.md cu referire la Libertatea.ro

„Suma exactă va fi comunicată joi, 23 iunie, după o nouă rundă de discuții”, au declarat surse guvernamentale pentru Libertatea.

Coaliția politică formată din PSD, PNL și UDMR se întâlnește miercuri, 22 iunie, la amiază, la Palatul Victoria, pentru a discuta măsurile care pot fi luate în contextul creșterii prețurilor la carburanți. 

La discuții participă și premierul PNL Nicolae Ciucă, după ce dimineața a avut o întâlnire cu miniștri și secretari de stat de la Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor, alături de conducerea ANAF și a Consiliului Concurenței. Tema discuțiilor a fost legată de soluțiile pentru combaterea creșterii prețurilor la carburanți, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 

Deciziile luate miercuri în coaliție „urmează a fi stabilite și comunicate până mâine”, 23 iunie, potrivit lui Cărbunaru. 

PSD a reiterat, tot miercuri, că soluţia pentru reducerea preţurilor la combustibili este plafonarea, respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial. 

Preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu, a spus că plafonarea preţului la combustibil, propusă de PSD, va duce la penurie și la cozi, la fel ca în Ungaria. „O prostie comunistă”, a transmis Cîțu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.