Acasă Justiţie Guvernul a aprobat trei candidaturi la postul de judecător CEDO

Guvernul a aprobat trei candidaturi la postul de judecător CEDO

0

Guvernul a aprobat cele trei candidaturi la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, propuse de Comisia pentru selectarea candidaților. Este vorba despre Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu. O hotărâre în acest sens a fost adoptată în ședința de vineri, 12 februarie, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

Ministrul justiției în exercițiu, Fadei Nagacevschi, a declarat că cele trei candidaturi urmează să fie prezentate pentru consultarea Plenului consultativ de experți privind candidații pentru alegeri în calitate de judecători la CEDO. 

În urma exprimării opiniei Plenului, candidaturile vor fi prezentate Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru audieri și alegere finală, prin vot, în postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.