Acasă Extern Guvernatorul Băncii Centrale a Slovaciei a fost condamnat pentru luare de mită

Guvernatorul Băncii Centrale a Slovaciei a fost condamnat pentru luare de mită

0

Guvernatorul Băncii Centrale a Slovaciei, Peter Kazimir, ministru de finanţe în guvernul social-democrat al fostului premier Robert Fico, a fost condamnat joi pentru luare de mită.

Potrivit sentinţei, care nu este definitivă, el trebuie să plătească o amendă penală de 100.000 de euro, în caz contrar va primi doi ani de închisoare. 

Peter Kazimir a fost acuzat că, în timp ce era ministru de finanţe, a încasat bani din partea unei companii din sectorul IT pentru ca aceasta să primească în schimb un contract plătit din fonduri publice.

După anunţarea sentinţei, premierul slovac Eduard Heger şi preşedinta Zuzana Caputova, politicieni de centru-dreapta, i-au cerut demisia.

Însă partidul lui Peter Kazimir, SMER, o formaţiune social-democrată de orientare conservatoare, a sărit în apărarea lui, afirmând că el este o victimă tipică a unei justiţii folosite în scopuri politice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.