Acasă Politic Grosu, despre datoria Transnistriei la gaz: Trebuie să se învețe să plătească

Grosu, despre datoria Transnistriei la gaz: Trebuie să se învețe să plătească

0

În anul 2020 fostul președinte al țării, Igor Dodon, ex-prim-ministrul, Ion Chicu, și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, din acest Guvern au încercat să legifereze preluarea datoriei regiunii separatiste pentru consumul de gaz, care se cifrează la circa 8 miliarde de dolari. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unui interviu.

Potrivit lui Grosu cei trei oficiali moldoveni au încercat să pună datoria Transnistriei pe umerii autorităților constituționale de la Chișinău prin intermediul creării unei așa numite comisii interguvernamentale”.

„În primul rând, regiunea transnistreană trebuie să se învețe să plătească. Pentru început, să se învețe a plăti, pentru că partea dreaptă 30 de ani a plătit exemplar, partea stângă în 30 de ani a acumulat 8 miliarde de dolari datorii, despre care până în 2020 nimeni nu și-a permis nici să adie vorba sau să admită teoretic analiza sau discutarea preluării datoriei de malul drept, iată că în 2020 s-a găsit un „trio” – Dodon, Chicu și Perju, care prin instrumentul numit Perju au semnat un protocol (așa-numita comisie interguvernamentală), prin care au admis ideea că părțile s-ar putea așeza ca noi să luăm în calcul preluarea datoriei. 
Până atunci nimeni nu și-a permis, numai acești trei indivizi au avut tupeul atunci să facă acest lucru. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă, Doamne ferește, ei ar fi fost acum la putere. 
Eu cred că ar fi vândut totul și ne-ar fi vândut pe 30 de ani înainte pentru datoriile pe care le acumula altcineva”, a spus Grosu.

Întrebat dacă Transnistria va fi asigurată cu gaz, Grosu a spus că „mai întâi cetățenii noștri din această regiune, aflată temporar sub administrația unor forțe secesioniste trebuie să plătească pentru ceea ce consumă”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.