Acasă Justiţie Greșeala procurorului Vinițchi: a lăsat în libertate un tânăr învinuit de...

Greșeala procurorului Vinițchi: a lăsat în libertate un tânăr învinuit de trafic de droguri

0

Procurorul Pavel Vinițchi din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS) a lăsat în libertate un tânăr învinuit de trafic de droguri, deși pe numele acestuia exista un mandat de arestare. Acuzatorul a fost cel care a insistat asupra mandatului de arestare și a întocmit proces-verbal de reținere. Bărbatul învinuit, Anton Zaharov, susține că Pavel Vinițchi ar fi extorcat de la el drept mită 15 mii de euro și că l-ar fi lăsat să plece ca să aducă banii. Pe de altă parte, omul legii susține că este victima unei campanii de denigrare, se arată într-un material marca gazetadechișinău.md.

Anton Zaharov a fost reținut la data de 26 mai 2020 și pus în aceeași zi sub învinuire într-un dosar intentat pentru trafic de droguri, în ianuarie 2020. A doua zi, procurorul Vinițchi a solicitat judecătorilor de instrucție eliberarea mandatului de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Zaharov.

Lăsat în libertate de judecătorul de instrucție

Vinițchi și-a argumentat demersul prin faptul că „Zaharov Anton Nicolae a săvârșit circulația ilegală de droguri, în scop de înstrăinare, săvârșită de o organizație criminală, în proporții deosebit de mari”. În continuare, omul legii îi incriminează lui Zaharov că face parte dintr-un grup criminal care a organizat traficul unui lot de 16,4 kg de hașiș din Maroc în Federația Rusă.

La 28 mai, Judecătoria Chișinău a respins demersul lui Vinițchi pe motiv că din învinuirea adusă nu este clar prin ce anume s-ar fi manifestat faptele criminale comise de Zaharov. Un alt argument adus de magistrat a fost că Zaharov este deja învinuit pentru aceste fapte într-un dosar aflat în gestiunea instanței de apel.

Continuarea materialului, o găsiți pe gazetadechisinau.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.