Acasă Justiţie Gorgan, acuzat de spionaj pentru Rusia: PCCOCS a deschis o cauză penală

Gorgan, acuzat de spionaj pentru Rusia: PCCOCS a deschis o cauză penală

0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis o cauză penală în cazul fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, acuzat de spionaj pentru Federația Rusă.

Potrivit PCCOCS, investigațiile sunt în desfășurare pentru a identifica toate persoanele implicate în săvârșirea faptei infracționale, cu stabilirea caracterului și conținutului informației pretins transmise, cât și aprecierea impactului acestora asupra intereselor R. Moldova.

„Orice acțiuni săvârșite contra intereselor R. Moldova, în dauna suveranității, inviolabilității teritoriale și securității de stat sunt investigate minuțios și complex de către procurori, prin aplicarea unor metode tactice orientate spre cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanțelor cauzei și pentru stabilirea adevărului. În acest sens, precizăm că fapta cu privire la pretinsele acțiuni subversive manifestate prin transmiterea unui stat străin și reprezentanților acestuia a unor date referitoare la sistemul național de apărare, formează obiectul unei cauze penale”, se arată în anunțul PCCOCS.

Precizăm că, potrivit jurnaliștilor The Insider, Igor Gorgan ar colabora cu Directoratul principal de spionaj al Federației Ruse (GRU). Jurnaliștii au obținut accesul la corespondența de Telegram a lui Gorgan cu curatorul său din GRU, colonelul Alexei Makarov, din care rezultă că primul raporta regulat despre situația politică internă din R. Moldova și transmitea informații despre vizitele reprezentanților Ministerului Apărării din Ucraina, care achiziționau echipamente și muniții militare pentru forțele lor armate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.