Acasă Economic Georgia, Moldova şi Ucraina vor fi ajutate să depășească sărăcia energetică

Georgia, Moldova şi Ucraina vor fi ajutate să depășească sărăcia energetică

0

Secretariatul Comunităţii Energetice a înfiinţat un Centru pentru accelerarea eliminării sărăciei energetice a părţilor contractante ale Comunităţii Energetice (inclusiv Georgia, Moldova şi Ucraina).

 Centrul va colecta date şi informaţii privind cauzele şi consecinţele sărăciei energetice în cazul părţilor contractante şi va contribui la elaborarea de politici şi măsuri adecvate pentru reducerea sărăciei energetice în conformitate cu acquis-ul comunitar.

„Abordarea sărăciei energetice este o parte importantă a unui proces de tranziţie energetică corect şi incluziv. Părţile noastre contractante au cel mai înalt nivel de sărăcie energetică din toată Europa, iar pandemia de COVID-19 şi creşterea rapidă a preţurilor la energie au complicat şi mai mult situaţia”, a declarat iniţiatorul proiectului, directorul Secretariatului Comunităţii Energetice, Artur Lorkowski.

Republica Moldova este săracă în resurse energetice şi trebuie să importe aproximativ 75% din energia electrică şi 100% din gazele naturale consumate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.