Acasă Social Gazoductul Ungheni-Chișinău a fost finalizat! Orban: „O investiție care arată determinarea României...

Gazoductul Ungheni-Chișinău a fost finalizat! Orban: „O investiție care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii R.Moldova”

0

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat despre finalizarea gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău, iar odată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazelor naturale care provin din România în Republica Moldova.

„Am o veste bună, chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiții extrem de importante pentru România, această investiție este gata. Este vorba de gazoductul Ungheni-Chișinău, investiție realizată de Transgaz, care odată cu finalizarea ei dă posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova. Oferim astfel, o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc. Este o investiție extrem de importantă, o investiție care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii Republicii Moldova și de basarabeni”, este anunțul făcut de premierul român.

Gazoductul Ungheni-Chișinău a presupus construcția unei conducte de transport de gaze naturale în lungime de 120 km cu trei stații de predare a gazelor naturale, una în Ungheni și două în Chișinău, dar și dotarea centrului de dispecerat și dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.