Acasă Economic Gavrilița: Guvernul încearcă să revadă contractul cu Gazprom

Gavrilița: Guvernul încearcă să revadă contractul cu Gazprom

0

Premierul Natalia Gavriliţa a spus că guvernul încearcă să revizuiască contractul cu Gazprom în sensul scăderii preţurilor de achiziţie. Potrivit acesteia, negocierile cu furnizorul sunt în curs, inclusiv la nivelul consiliului de administraţie al Moldovagaz.

Premierul a remarcat că există deja solicitări pentru diverse prevederi, dar deocamdată partea moldovenească aşteaptă un răspuns de la Gazprom.

Premierul a spus că autorităţile caută şi surse alternative de import de gaze.

Ea a mai spus că, în contextul creşterii preţurilor la energie, este necesară reconsiderarea structurii consumului în Republica Moldova – „pentru a economisi bani prin implementarea diverselor proiecte de eficienţă energetică care reduc semnificativ costurile”.

Răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor despre preţul energiei electrice pentru luna iunie, ea a spus că contractul cu centrala electrică din Transnistria MGRES a fost prelungit cu încă o lună.

Cât despre importul a 30% din necesarul de energie electrică din Ucraina, Gavriliţa a spus că contractul conţine o clauză de confidenţialitate, aşa că nu are libertatea de a numi preţul.

Totodată, premierul a remarcat că preţul a fost cu doi dolari mai mic decât în luna mai (de la 85 de dolari – la 83 de dolari pentru 1 MWh

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.