Acasă Politic Galbur, amenințat: Poliția nu face nimic. Cum răspund oamenii legii

Galbur, amenințat: Poliția nu face nimic. Cum răspund oamenii legii

0

Președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM), Dragoș Galbur, susține că după ce ar fi fost amenințat cu moartea de Nicolai Kostîrkin, redactorul unui portal de știri interzis în R. Moldova, și a scris o plângere la Procuratura Generală și la Poliția Republicii Moldova, autoritățile încă nu au venit cu o reacție. Ba mai mult, Galbur spune că oamenii legii nu se grăbesc să întreprindă anumite măsuri.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Dragoș Galbur a scris că la două zile după ce a depus plângerea, autoritățile nu s-au obosit să afle mai multe detalii despre amenințările pe care le-ar fi făcut Nicolai Kostîrkin în adresa politicianului și astfel, liderul PNM a sunat la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, transmite Știri.md.

„După ce am apelat vreo 15 numere de telefoane, într-un final am reușit să răzbat la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău. Răspunde o doamnă. Eu mă prezint și o întreb ce se aude cu plângerea mea, pentru că sunt amenințat cu moartea, mi se pare grav și nimeni de la Poliție nu m-a sunat să mă întrebe care e treaba. La care, atenție, doamna îmi răspunde: ”Încă e prea devreme să vă contacteze cineva de la Poliție.” Mi-a picat fața, ca să nu zic altfel. Cică e prea devreme. Firește! Trebuie să aștept, poate mă împușcă găgăuzii și după aia mă vor contacta cei de la Poliție, să vadă dacă sunt bine”, susține Dragoș Galbur.

De menționat că pe 20 iulie, Dragoș Galbur a postat pe rețelele sociale un mesaj în care a făcut apel la lichidarea statutului de Unitate Teritorială Autonomă al Găgăuziei, menționând că „trebuie de pus punct la orice tip de anarhie în R. Moldova”.

„Nu mai poate și nu mai trebuie să existe niciun fel de Unitate Teritorială Autonomă pe teritoriul Republicii Moldova! UTA Găgăuzia trebuie să devină raion obișnuit, unitate administrativ-teritorială cu Consiliu Raional și organigramă standard ca-n toată țara. Vor să-și numească bașcan? Poftim, consilierii să aleagă președintele raionului și apoi să-l denumească bașcan, sultan, imperator, cum vor ei, dar fără niciun fel de organ legislativ local de genul Adunării Populare a Găgăuziei. Unica Adunare Populară legală din Republica Moldova este Parlamentul de la Chișinău! Ieri — regiunea separatistă transnistreană, azi — regiunea autonomă găgăuză, mâine ce urmează? Cât timp cât o să stăm ca proștii și o să ne comportăm noi moldovenii ca o minoritate la noi acasă, atât timp Rusia o să ne hărțuiască prin crearea a noi focare de separatism. De ce ne-ar invada, dacă pot să ne spargă în bucățele și așa? Trebuie de pus punct la orice tip de anarhie în Republica Moldova!”, a scris Galbur.

Pe 22 iulie, pe un canal de Telegram, care pretinde a fi al portalului gagauznews.md, blocat de SIS în februarie 2022, a fost postat un mesaj amenințător lui Dragoș Galbur. Mai exact, administratorii canalului au scris că „Dragoș Galbur, un unionist, va fi spânzurat de drapelul României”.

Astfel, liderul PNM a scris că în spatele amenințării s-ar afla Nicolai Kostîrkin, un redactor al gagauznews.md.

„Exponentul unui grup criminal controlat de Federația Rusă, Nicolai Kostîrkin, redactor al portalului gagauznewsmd și al canalului de Telegram asociat, interzise pe teritoriul Republicii Moldova, mi-a adresat mesaje care conțin amenințări directe cu moartea și instigări la violență fizică împotriva mea. Mai exact, la data de 22 iulie, 2024, Kostîrkin m-a amenințat deschis că mă va spânzura de drapelul României. Faptul că cetățeanul respectiv a fost anterior reținut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității și SIS, figurează în două dosare penale privind incitarea la ură interetnică și promovarea războiului, oferă acestor amenințări o conotație mult mai serioasă. Acesta în mod deschis se expune asupra faptului că Rusia trebuie să invadeze Republica Moldova, iar moldovenii trebuie nimiciți. La percheziționarea locuinței sale, organele de drept au ridicat mai multe arme albe și materiale de propagandă rusă”, a scris Galbur.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.