Acasă Comunicate de presă Frauda bancară // ARBI: 10,8 milioane de lei au ajuns în custodia...

Frauda bancară // ARBI: 10,8 milioane de lei au ajuns în custodia statului

0

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) anunță despre faptul că în cadrul investigațiilor privind frauda bancară a asigurat transferarea pe conturile trezoreriale a mijloacelor bănești în valoare de 10,8 milioane lei. Potrivit informației, banii se aflau pe conturile bancare ale unei societăți comerciale autohtone.

„Mijloacele bănești au fost sechestrate anterior, beneficiar efectiv fiind Vladimir Plahotniuc. Potrivit ARBI, transferarea mijloacelor bănești în custodia statului va asigura conservarea valorii precum și integritatea acestora, sporind transparența în procesul de recuperare a mijloacelor bănești, sustrase de BC Banca de Economii SA, BC Banca Socială SA și BC Unibank SA”, se arată într-un comunicat al ARBI.

Până în prezent, Agenția a sechestrat bunuri în valoare de 3.047.253.995,65 lei în delegațiile parvenite în cadrul dosarelor penale sub denumirea generică „frauda bancară”. 

La această etapă, pe conturile trezoreriale gestionate de Agenție sunt plasate echivalentul a 75.457.593,88 lei, care au fost sechestrate de ARBI și organele de drept din țară. 

Procesul de recuperare a acestora va fi finalizată odată cu emiterea unor decizii de confiscare de către instanțele judecătorești.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.