Acasă Economic Franța va acorda Moldovei asistență macrofinanciară de 150 milioane de euro

Franța va acorda Moldovei asistență macrofinanciară de 150 milioane de euro

0

Guvernul francez anunță că va acorda Republicii Moldova mai multe ajutoare pentru a sprijini țara noastră din punct de vedere energetic, economic și umanitar pentru a face față numărului de refugiați care vin la noi în țară. Astfel, țara noastră va primi 150 de milioane de euro ca asistență macrofinanciară, 37 de tone de echipamente de urgență, 17 generatoare electrice și 10 000 de truse de igienă.

Toate acestea au fost discutate și cu ministrul afacerilor externe din Moldova, Nicu Popescu, care a vorbit ieri cu ministrul afacerilor externe din Franța, Jean-Yves Le Drian. Oficialii au abordat subiectul planului de acțiuni al Franței pentru Republica Moldova în contextul consecințelor războiului din Ucraina. Totodată, cei doi miniștri au pregătit ședința Consiliului Uniunii Europene din 21 martie, la care va participa Nicu Popescu.

Guvernul Franței a anunțat într-un comunicat de presă că oferă Republicii Moldova un ajutor umanitar de 37 de tone de echipamente de urgență și aproape 10 000 de truse de igienă pentru refugiații din Ucraina care vin la noi în țară.

În domeniul energetic, ministrul francez a anunțat că expediază în Moldova în următoare zile 17 generatoare de mare capacitate destinate întăririi rezistenței electrice a sistemului de sănătate din Republica Moldova. Patru voluntari de la ONG-ul Electriciens sans frontières vor fi dislocați la fața locului pentru a asigura punerea în funcțiune a generatoarelor.

În domeniul sprijinului economic, Franța va oferi o asistență macrofinanciară în valoare de 150 de milioane de euro. De asemenea, Franța va acorda un împrumut bilateral în domeniul politicii publice în valoare de 50 de milioane de euro de la Agenția Franceză de Dezvoltare.

Totodată, în comunicatul emis de guvernul francez se menționează că Agenția Franceză de Dezvoltare va elibera un nou împrumut bilateral pentru Moldova în valoare de 15 milioane de euro.

„Aceste măsuri financiare vor permite Moldovei să facă față consecințelor economice ca urmare a conflictului din Ucraina”, se arată în comunicatul de presă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.