Acasă Extern Franţa, puternic lovită de valul 5: Spitalele activează planul alb

Franţa, puternic lovită de valul 5: Spitalele activează planul alb

0

Valul cinci al pandemiei loveşte puternic Franţa unde numărul persoanelor spitalizate este în creştere. Medicii spun că majoritatea celor care ajung la ATI sunt pacienţi nevaccinaţi.

Săptămâna aceasta s-a înregistrat un număr record de contaminări, nemaîntâlnit din noiembrie anul trecut, când Franţa se afla în carantină. Rând pe rând, spitalele din nordul, sudul, sud-vestul şi estul Franţei activează planul alb care presupune măsuri suplimentare pentru a face faţă actualei situaţii sanitare.

Autorităţile le cer francezilor să-şi reducă întâlnirile şi să renunţe la petrecerile de sfârşit de an. Discotecile s-au închis pentru următoarele 4 săptămâni iar în baruri şi restaurante nu se mai poate dansa.

Aproape 6 milioane de persoane s-au testat într-o săptămână, un record faţă de săptămânile precedente. Vaccinarea în rândul celor care au nevoie de a treia doză pentru a-şi menţine valabil permisul sanitar s-a accelerat.

Peste 12,5 milioane de francezi au deja a treia doză de vaccin. Obiectivul guvernului de la Paris este ca până de Crăciun 20 de milioane să primească doza booster.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.