Acasă Extern FOTO // Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de...

FOTO // Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații

0

Un rinocer de 10 ani, care a suferit un atac brutal în urma căruia i-a fost smuls cornul, s-a întors în sălbăticie luni, după 6 ani de îngrijiri medicale în care a fost operat de 30 de ori, scrie France24. Când a fost găsit, era atât de slăbit și desfigurat încât de-abia putea să audă sau să mănânce, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Salvatorii rinocerului l-au numit Sehawukele (Seha) sau „Dumnezeu să aibă milă de noi”. Seha a fost găsit de poliție în apropierea gardului unei rezervații naturale.

Poliția a apelat la John Marais, un veterinar de animale sălbatice care conduce o organizație de caritate numită „Salvăm supraviețuitorii”. Grupul reabilitează rinoceri care au supraviețuit atacurilor braconierilor.

„S-a recuperat excepțional de bine”, a spus Marais. „Și cred că acesta este următorul capitol în care o să îl ‘re-sălbăticim’ într-o rezervație de 2.000 de hectare în care îl vom pune alături de două femele fertile.”

Chiar și după toate operațiile suferite, cavitățile sinusurilor sunt încă expuse, ceea ce creează riscul de apariție a unei infecții. Îngrijitorii au ales, totuși, să îi dea drumul în sălbăticie, în speranța că se va reproduce și va ajuta la creșterea populației foarte reduse de rinoceri.

„Nicio translocare a rinocerilor nu este lipsită de risc”, a spus și administratorul rezervației în care trăiește acum Seha. Rinocerul a fost sedat în siguranță și eliberat luni. Salvatorii săi păstrează secretă locația exactă a lui Seha pentru a preveni riscul unui nou atac al braconierilor.

Vânatul ilegal a dus la moartea a cel puțin 249 de rinoceri în Africa de Sud în primele șase luni ale anului 2021, cu 83 mai mulți decât în aceeași perioadă din 2020. Nu se cunosc încă cifrele totale ale anului precedent, dar 24 de rinoceri au fost omorâți doar în primele două săptămâni din luna decembrie.

Animalele sunt ucise pentru coarnele lor care sunt apoi transportate ilegal în Asia unde sunt folosite ca ingrediente foarte valoroase în medicina tradițională.

  • 1/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 2/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 3/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 4/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 5/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 6/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 7/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 8/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 9/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 10/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 11/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 12/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații
  • 13/13Un rinocer s-a întors în sălbăticie după 6 ani de tratament și 30 de operații

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.