Acasă Social FOTO // Un caz de corupere activă la frontieră: Alte ilegalități depistate

FOTO // Un caz de corupere activă la frontieră: Alte ilegalități depistate

115
0
ads

Un caz de corupere activă denunțat de polițiștii de frontieră și alte patru incidente privind deținerea actelor falsificate au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în punctul de trecere a frontierei Cahul. Într-un caz, un șofer de microbuz, fără documentul ce-i permite transportarea coletelor, a încercat să corupă un polițist de frontieră.

În cadrul controlului, acesta a înmânat actele de călătorie, dar și bani. Polițistul de frontieră a raportat cazul pentru a fi luate măsurile legale.

S-a stabilit că moldoveanul urma să ajungă în Finlanda.

Într-un alt caz este cercetat șoferul unui autocar de pe ruta Republica Moldova-Italia. În timpul controlului suplimentar, bărbatul a prezentat un plic numerotat declarând că l-ar fi preluat de la centrul de colectare a firmei transportatoare. 

La analiza conținutului, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile române pe numele unei persoane străine. În cadrul verificării amănunțite s-a confirmat prezența indicilor de falsificare. PUBLICITATE

Un locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 36 de ani, este documentat după ce a prezentat certificatul testului RT PCR COVID-19 falsificat. 

Acesta era în calitate de pasager al autocarului Republica Moldova-Franța. Audiat, tânărul a recunoscut că prin intermediul unei persoane a făcut rost de document, achitând o sumă de 500 de lei.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit un alt pasager din același autocar, un moldovean de 31 de ani, originar din raionul Ialoveni. 

În portmoneul personal al bărbatului a fost descoperit un permis de conducere românesc, emis cu datele de identitate ale posesorului, care la fel prezenta semne de falsificare. 

Tânărul a declarat că ar fi obținut permisul peste hotare și pentru care ar fi achitat suma de 200 de euro. Totodată, la verificarea bagajelor personale, polițiștii de frontieră au găsit, ascuns printre lucruri, un dispozitiv artizanal utilizat pentru consumul de substanțe narcotice sau psihotrope. În acest sens, a fost inițiat și un proces penal. 

Încheie șirul ilegalităților un tânăr din raionul Ștefan-Vodă, care s-a prezentat în PTF Cahul ca pasager al unui autocar cu ruta Republica Moldova – Marea Britanie. La el polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere românesc, cu indici de falsificare. 

Și de această dată, în portmoneul pasagerului de 27 de ani a fost depistat documentul. Tânărul a mărturisit că și-ar fi perfectat actul acum doi ani în Franța. Pentru a face rost de un act ce corespunde cerințelor europene, ca ulterior ușor să se angajeze la muncă, tânărul ar fi apelat la serviciile  unui intermediar, ultimul i-a perfectat actul contra sumei de 200 de euro. 

În toate cazurile, actele cu indici de falsificare au fost ridicate, iar în dependență de rezultatul expertizei vor fi luate măsurile legale ce se impun.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here