Acasă Sport FOTO // Un boxer italian a fost suspendat de Federația de Box...

FOTO // Un boxer italian a fost suspendat de Federația de Box din cauza tatuajelor

0

Pugilistul Michele Broili, în vârstă de 28 de ani, a fost suspendat de Federația de Box din țara sa, în urma meciului pentru titlul de campion al Italiei la categoria pană. Boxerul și-a etalat tatuajele cu simboluri naziste, fapt condamnat inclusiv de către adversarul său Hassan Nourdine, transmite SafeNews.md cu referire la unimedia.info.

Broili a pierdut confruntarea la puncte, însă a și fost suspendat, cel puțin până pe 19 noiembrie, când se va încheia ancheta deschisă de procurorul federal.

Nourdine, italian cu origini marocane, s-a declarat ”dezgustat” de tatuajele de pe corpul lui Michele Broili, care ”ridică în slăvi nazismul”, dar a punctat că adversarul său a fost amabil atât înainte, cât și după luptă.

”Curtea consideră că etalarea publică a tatuajelor cu simboluri naziste în timpul unei competiții sportive oficiale reprezintă un comportament serios și nejustificat pentru un profesionist. Principiile generale de egalitate, non-violență și nediscriminare stau la baza sportului”, se arată în comunicatul comisiei din cadrul Federației Italiene de Box, relatează presa internațională.

În Peninsulă există numeroase voci care susțin că meciul nici nu ar fi trebuit să aibă loc în aceste condiții, mai ales că tatuajele lui Broili au fost văzute și cu câteva zile înainte, la cântarul oficial.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.