Acasă Extern FOTO // Țapul festiv din Gavle, atacat de 38 de ori de...

FOTO // Țapul festiv din Gavle, atacat de 38 de ori de la apariție, a fost incendiat din nou

0

Țapul din Gävle, o statuie uriașă realizată anual din paie în orașul suedez Gävle, a fost incendiat de un piroman, informează BBC. Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost arestat după ce structura a ars în noaptea de joi spre vineri.

Începând cu 1966, statuia de paie a fost ridicată în apropierea sărbătorilor de iarnă în centrul orașului Gävle, însă a fost constant atacată, inclusiv în anul lansării.

În istoria sa, țapul din Gävle a fost incendiat de mai multe ori, s-a încercat „răpirea” lui cu ajutorul unui elicopter și a fost lovit cu mașina. Până în prezent, țapul a fost atacat de 38 de ori, de cele mai multe ori cu focul.

The traditional christmas goat made of straw is inaugurated in Gavle, Sweden on November 27, 2016. To protect the goat this year, which is often the victim of arson, it is equipped with so-called intelligent camera surveillance.,Image: 306861966, License: Rights-managed, Restrictions: Sweden OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia
A traditional Gavle Goat is pictured on November 29, 2015 in Gavle, Sweden. It is a giant version of a traditional Swedish Yule Goat figure made of straw, and is erected each year at the beginning of Advent.,Image: 267863360, License: Rights-managed, Restrictions: SWEDEN OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Țapul din Gävle a apărut în 1966, la ideea unui Stig Gavlén, un consultant care lucra în publicitate, și este inspirat de capra Yule, un simbol nord european.

În ultimii cinci ani, aflat sub supraveghere 24 din 24 de ore, țapul din centrul orașului Gävle a supraviețuit.

Țapul din Gävle a devenit o atracție pentru turiști, iar ridicarea sa, la finalul lunii noiembrie, a fost însoțită de un concert.

Structura are cont pe Twitter și recent o postare anunța că statuia rezistă pentru al cincilea an consecutiv.

Brigada de pompieri a anunțat că a fost alertată vineri la 03:35 dimineață, dar flăcările s-au propagat rapid.

Potrivit autorităților, existau măsuri stricte de securitate, însă statuia era greu de protejat pentru că oamenilor trebuia să li se permită și accesul lângă ea.

Bărbatul reținut de poliția suedeză la fața locului a negat acuzațiile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.