Acasă Social FOTO // Osemintele unui ostaș, transmise din Moldova în Kazahstan după 70...

FOTO // Osemintele unui ostaș, transmise din Moldova în Kazahstan după 70 de ani

0

Osemintele unui ostaş kazah, decedat în cel de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul ţării noastre, au fost transmise, ieri, Ambasadei Republicii Kazahstan la Chişinău. Astfel, după 77 de ani, osemintele ostaşului kazah revin la baştină.

Osemintele descoperite în satul Voinescu, raionul Hâncești, în timpul unei expediţii de căutare, aparţineau sergentului Ivan Cerednik, originar din Kazahstan. Identificarea rămăşiţelor pământeşti a fost posibilă datorită numărului de serie de pe medaliile depistate la faţa locului, transmite SafeNews.md cu referire la Realitatea.md.

Cu acest prilej, la Complexul Memorial „Eternitate” a avut loc o ceremonie militar-protocolară, la care a participat corpul diplomatic al ambasadei, reprezentanţi din cadrul Ministerului Apărării, Agenţiei pentru Știință și Memorie Militară, precum şi ai Asociaţiei Obşteşti „Clubul istoric patriotic rus”.

Osemintele urmează să fie transportate la baştina soldatului pentru a fi înhumate de către rudele acestuia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.