Acasă Comunicate de presă FOTO // Insecticide și 38 de ampule cu substanțe psihotrope, depistate de...

FOTO // Insecticide și 38 de ampule cu substanțe psihotrope, depistate de vameși

0

Funcționarii vamali au prevenit introducerea în țară a mai multor loturi de bunuri nedeclarate și fără acte confirmative, timp de o zi. Astfel, în raionul Criuleni, un automobil de marca Renault a fost oprit în trafic. În portbagajul și salon acestuia au fost găsite peste 500 litri substanțe toxice (insecticid).

Conducătorul auto se deplasa în direcția municipiul Chișinău.

Un alt caz a fost înregistrat la postul vamal Palanca, la ieșire din țară. Funcționarii vamali au depistat 38 de ampule cu substanțe psihotrope. 

Serviciul Vamal menționează că introducerea sau scoaterea în/din țară a respectivelor preparate este calificată drept contrabandă și poate fi pedepsită cu închisoare pe un termen de până la 8 ani.

Mai mult, funcționarii vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău au prevenit două cazuri de introducere în țară a articolelor vestimentare nedeclarate, transportate în cantități comerciale. Acestea au fost depistate în gențile personale ale două pasagere sosite din Istanbul.

Bunuri nedeclarate au fost descoperite și la posturile vamale Sculeni, Leușeni și Chișinău 3 (Petricani), unde vameșii au ridicat telefoane mobile, ceasuri de mână, produse cosmetice și alimentare nedeclarate și piese auto uzate, ascunse de la controlul vamal. 

În toate cazurile enumerate, bunurile au fost indisponibilizate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

De asemenea, funcționarii vamali au identificat:

– 14 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

– 8 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasate sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3.000 la 4.500 lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.