Acasă Extern FOTO // Economie la parada Moscovei de Ziua Victoriei: Un singur tanc...

FOTO // Economie la parada Moscovei de Ziua Victoriei: Un singur tanc a fost expus

0

Anual, în data de 9 mai, Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei, organizând o mare paradă în onoarea victoriei ţării asupra Germaniei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Anul acesta, Rusia a expus un singur tanc în cadrul manifestaţiilor, acelaşi model care a fost prezent şi anul trecut, scrie mediafax.ro.

Până la invazia Rusiei în Ucraina, Moscova organiza această paradă într-un mod fastuos, cu zeci de tancuri şi avioane care survolau cerul.

În fiecare an, de 9 mai, Rusia celebrează Ziua Victoriei, care marchează victoria ţării împotriva Germaniei naziste din cel de-al Doilea Război Mondial. Sărbătorirea implica, de fiecare dată, parade fastuoase, în cadrul cărora erau etalate tancurile, avioanele şi elicopterele ruseşti.

Anul acesta, Rusia a expus un singur tanc în cadrul ceremoniei – Tancul T34, din epoca sovietică, folosit în al Doilea Război Mondial –, acesta fiind prezent şi la parada care a avut loc anul trecut, notează Sky News. În paralel, Moscova alocă resurse semnificative de armament şi vehicule militare în războiul din Ucraina.

În discursul său de azi de la Moscova, Vladimir Putin a încercat să vorbească despre capacităţile militare ale ţării sale.

Preşedintele rus şi-a folosit discursul de Ziua Victoriei din acest an pentru a încerca să avertizeze că forţele de luptă ale Rusiei sunt ,,mereu pregătite”, dar a recunoscut că ţara trece printr-o ,,perioadă dificilă”, întrucât ,,viitorul patriei depinde de noi”, relevă sursa citată.

,,Astăzi, de Ziua Victoriei, suntem conştienţi de acest lucru şi mai acut”, a spus el înainte de a avertiza: ,,Forţele noastre strategice sunt întotdeauna pregătite de luptă”.

Putin a declarat joi că Rusia va face tot posibilul pentru a evita o confruntare globală, dar nu va permite nimănui să o ameninţe.

De asemenea, el a folosit discursul pentru a trimite un mesaj trupelor ruseşti care luptă în Ucraina, încercând să le ridice moralul în timp ce războiul continuă să se prelungească.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.