Acasă Istorii din spatele culisei Fostul șef-adjunct al PCCOCS Valeriu Bodean: Nu sunt avocatul lui Damir

Fostul șef-adjunct al PCCOCS Valeriu Bodean: Nu sunt avocatul lui Damir

0

Fostul șef-adjunct al PCCOCS, Valeriu Bodean, a venit cu o reacție la știrea despre faptul că finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, dar și președintele Lion Fight, Octavian Orheianu, sunt vizați într-un dosar penal pentru trafic de influență și care se află în gestiunea Centrului Național Anticorupție.

Potrivit lui Bodean, în calitate de avocat îl reprezintă pe Octavian Orheianu, dar nu și pe Dorin Damir.

Într-un demers adresat redacției Deschide.MD, Valeriu Bodean, precizează că nu a reprezentat niciodată și nu reprezintă drepturile și interesele legitime ale lui Dorin Damir, dar este apărătorul lui Octavian Orheianu.

Cu referire la faptul că în data în data de 12 august, Damir și Orheianu au fost din nou prezenți la audieri la CNA în dosarul pornit anul trecut de către Procuratura Anticorupție pentru trafic de influență, unde cei doi au statut de bănuiți, și care recent a fost remis de către procurori în adresa Centrului Național Anticorupție pentru a pentru exercitarea urmăririi penale, Bodean susține următoarele:

„În calitate de apărător al domnului Octavian Orheianu, am participat la confruntarea dintre Dumnealui și domnul Vladislav Musteață, în incinta CNA, însă această acțiune de urmărire penală, desfășurată la cererea subsemnatului, a fost începută în data de 22.07.2020, fiind întreruptă nu pe motivul oboselii, ci datorită dispozițiilor imperative ale Legii de procedură penală, care interzice audierile pe timp de noapte. 

De altfel, până la întrerupere, durata confruntării nu a depășit limitele de timp, admise de lege pentru audiere, și care în niciun caz nu a constituit șapte ore. Corespunzător, confruntarea a fost reluată la 11.08.2020, tot în acea zi fiind și finalizată”, scrie Bodean în demersul său.

Amintim că reprezentanții CNA au confirmat faptul că Dorin Damir și Octavian Orheianu sunt bănuiți într-un dosar de trafic de influență, însă  nu ne-au putut oferi mai multe detalii despre acest caz, dat fiind faptul că în prezent se lucrează asupra dosarului în cauză și se interprind mai multe măsuri speciale de investigații, iar divulgarea mai multor detalii ar putea prejudicia ancheta.

Totodată, s-ar părea că dosarul în care Damir și Orheianu sunt bănuiți de trafic de influență, ar avea tangențe cu atacul raider asupra companiei „ProImobil”.

Este de menționat că anterior, jurnaliștii de la Gazeta de Chișinău i-au suprins pe Octavian Orheianu, Dorin Damir, dar și pe directorul „ProImobil”, Vlad Musteață, în fața sediului CNA. Potrivit sursei citate, Orheianu și Musteață au fost invitați de procurori pentru confruntări în dosarul intentat pentru escrocherie, la solicitarea celui din urmă.

Fondatorul brandului Proimobil a depus anul trecut o plângere pe numele lui Orheianu, Damir și a unor foști procurori din cadrul PCCOCS, pentru că l-au deposedat de afacere printr-un atac raider.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.