Acasă Diverse Fostul rector UASM și ex-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare este supus...

Fostul rector UASM și ex-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare este supus controlului de către ANI

0

Fostul rector al Universității Agrare de Stat din Moldova (UASM) și ex-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare este supus controlului de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), după ce pe numele acestuia a fost depusă o sesizare la data de 22 septembrie curent.

Potrivit ANI, pe numele lui Liviu Volconovici a fost inițiată controlul asupra respectării sau nerespectării regimului juridic al conflictelor de interese, în perioada când deținea funcția de rector al Universității Agrare de Stat, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Conform actului de inițiere a controlului, în adresa Universității Tehnice din Moldova (UTM), instituție, care a absorbit Universitatea Agrară, conform reformei din acest an, ANI a adresat un demers prin care cere să-i fie comunicată eventualele situații de conflict de interes în care ar fi fost implicat ex-rectorul.

Urmare a răspunsului primit de la UTM de către ANI, Liviu Volconovici, în perioada 2019-2021 a emis mai multe ordine administrative care vizează persoanele apropiate acestuia, trei la număr.

Amintim că, Liviu Volconovici a fost numit ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în prezent Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare la data de 1 ianuarie 2018. Acesta a fost demis din funcție la data de 18 septembrie a aceluiași an.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.