Acasă Extern Fostul președinte georgian Mihail Saakashvili a fost arestat

Fostul președinte georgian Mihail Saakashvili a fost arestat

0

Autoritățile din Georgia au anunțat că l-au arestat, vineri, pe fostul președinte Mihail Saakashvili, care s-a întors din exil înainte de scrutinul local, anunță AFP. Arestarea lui Saakashvili survine într-o țară marcată de o criză politică prelungită, transmite SafeNews.md cu referire la Antena3.ro.

AFP îl citează pe prim-ministrul georgian, Irakli Garibashvili, care a anunțat arestarea fostului președinte.

În cursul zilei de vineri, Saakashvili a anunțat pe Facebook că a revenit în Georgia și a cerut oamenilor să voteze cu opoziția la scrutinul de sâmbătă.

„Salutări din Georgia, după 8 ani. Îmi risc viața și libertatea ca să fiu aici. Le cer tuturor să meargă la urne și să voteze cu Mișcarea Națională Unită”, a scris fostul președinte, care a adăugat ulterior un video care-l înfățișează, aparent, în orașul Batumi, de la Marea Neagră.

Mișcarea Națională Unită este formațiunea fondată de Saakashvili în anul 2001.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.