Acasă Justiţie Fost subaltern de al lui Ruslan Popov va decide în privinţa eliberării...

Fost subaltern de al lui Ruslan Popov va decide în privinţa eliberării mandatului de arestare. Cine este magistratul care va examina demersul procurorilor anticorupţie

0

Demersul procurorilor anticorupţie privind plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a procurorului general adjunct, Ruslan Popov, a ajuns în gestiunea magistratului Igor Baţalai de la oficiul Ciocana al Judecătoriei Chişinău. Igor Baţalai a lucrat anterior în calitate de procuror, avându-l ca şef pe Ruslan Popov, scrie anticorupție.md.

Baţalai a declarat abţinere de la examinarea demersului privind arestarea lui Popov pe motiv că a lucrat în subordinea lui, însă cererea i-a fost respinsă.

Igor Baţalai şi-a început cariera în magistratură în iunie 2015, pentru un madat de cinci ani, iar în 2020 a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Până la atribuirea mandatului de judecătir, Baţalai a lucrat, începând cu 16 iulie 2003, în calitate de procuror.

Procesul de judecată privind eliberarea mandatului de arestare în privinţa lui Ruslan Popov a început luni, la ora 14.00.

Amintim că procurorul general adjunct a fost reţinut sâmbătă, fiind învinuit de procurorii anticorupţie de îmbogăţire ilicită.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.